Vyberte si

Jídelní lístek

Polévky / Soups


 

1. Kuřecí polévka - 40,-

jemný kuřecí vývar ochucený čerstvými bylinkami a smetanou

Chicken soup

Mild chicken broth with fresh herbs and cream

 

2. Rajčatová polévka - 40,-

rajčatový krém se smetanou a indickým strouhaným sýrem

Tomato soup

Tomato soup with cream and Indian grated cheese

 


Předkrmy / Appetizers


 

3. Zeleninový mix Pakora - 4 ks - 80,-

mix květáku, brokolice, rajčat a papriky, ochucený bylinkami, obalený v těstíčku se speciální příchutí a smažený

Vegetable mix Pakora - 4 pieces

mix of cauliflower, broccoli, tomatoes and peppers, seasoned with herbs, wrapped in a special flavoured batter and deep-fried

 

4. Cibulové Vajee - 4 ks - 80,-

krájená cibule - obalená ve speciálně ochuceném těstíčku a smažená

Onion Vajee - 4 pieces

Sliced onions - wrapped in specially flavored batter and fried

 

5. Zeleninová Samosa - 2 ks - 80,-

trojúhelníkové těsto plněné kořeněnými rajčaty, zeleným hráškem a sušeným ovocem

Vegetable Samosa - 2 pieces - 80,-

triangular pastry stuffed with spicy tomato, green peas and dried fruit

 

6. Restované Pappadum - 2 ks - 20,-

křupavá tenká placka dělaná z čočky, s celým kmínem a kořením, servírovaná s mátovou omáčkou

Roasted Pappadum - 2 pieces

crispy thin Pappudum from the lentil, the whole cumin seeds and spices, served with mint sauce

 

7. Masala Pappadum - 2 ks - 40--

mix čestvé krájené zeleniny s indickým kořením na placce Pappadum

Masala Pappadum - 2 pieces

mix of fresh sliced vegetables with spices on Pappadum

 


Kathmandu speciality / Kathmandu Specialties


 

8. Kuřecí Tikka Masala - 190,-

Kuřecí Tikka Masala je nejpopulárnější indické jídlo na světě a také skoro národní jídlo v Anglii. Kuřecí kousky se vaří s rajčaty, cibulí, pastou z kešu ořechů, a smetanou, k dochucení se používá zelený kardamon, hřebíček, bobkový list, garam masala a kašmírově červené chilli (používá se pro barvu a chuť).

Chicken Tikka Masala

Chicken Tikka Masala is the world´s most popular Indian food and almost a national dish in England. Chicken is prepared with tomatoes, onions, cashew nut paste and cream, seasoned with green cardamom, cloves, bay leaf, garam masala and cashmere red chili (used for color and flavor).

 

9. Jehněčí Tikka Masala - 230,-

jehněčí kousky vařené s rajčaty, cibulkou, pastou z kešu ořechů, garam masalou, černám kardamonem, bobkovým listem, hřebíčkem, dochuceny smetanou

Jako přílohu doporučujeme rýži nebo indický chléb (naan)

Lamb Tikka Masala

lamb pieces prepared with tomatoes, onions, cashew nut paste, garam masala, black cardamom, bay leaf, cloves and cream

As a side dish we recommend rice or Indian bread (Naan)

 

10. Vepřové Tikka Masala - 190,-

Toto indické jídlo je v Evropě velice oblíbené. Vařené vepřové kousky s rajčaty, cibulkou, pastou z kešu ořechů a kořením (černý a zelený kardamon, zázvor a česneková pasta, bobkový list), dochucené smetanou.

Pork Tikka Masala

This Indian dish is very popular in Europe. Pork pieces cooked with tomatoes, onions, cashew nut paste, and spices (black and green cardamom, ginger, garlic paste, and bay leaf) with cream at the top.

 

11. Krevetí Tikka Masala - 240,-

Velice chutné indické jídlo z mořských plodů. Krevety se vaří s rajčaty, cibulí, zázvorem, česnekovou pastou, pastou z kešu ořechů, speciálním indickým kořením a dochutí se smetanou.

Shrimp Tikka Masala

Very tasty Indian seafood dish. Shrimps are cooked with tomatoes, onions, ginger, garlic paste, cashew nut paste, exotic spices and finished with cream.

 

12. Botti Masala 195,-

masový mix (kuřecí, jehněčí a vepřové) marinované v zázvoru, česneku, koriandru a bylinkách, zarolované do válečků a restované v tandori kotli, pak se vaří s rajčaty, cibulí, pastou z kešu ořechů, dále pak kousky papriky, cibule a zázvoru.

Botti Masala

Meat mix (chicken, lamb and pork) marinated in ginger, garlic, coriander and herbs, rolled up and roasted in the tandoori oven, then cooked with tomatoes, onions, cashew nut paste, pepper, onions and ginger.

 


Kuřecí pokrmy / Chicken Dishes


 

13. Máslové kuře - 185,-

Vykostěné kousky kuřeře (tikka) v krémové rajčatové omáčce, s pastou z kešu ořechu, ochucené s na slunci sušeným fenugreekem, zázvorem, kardamonem, dochucené máslem a smetanou

Butter chicken

Boneless pieces of chicken (tikka) in creamy tomato sauce with cashew nut paste, seasoned with sun-dried fenugreek, ginger, cardamom, with butter and cream on the top.

 

14. Kuřecí Korma - 180,-

Hustá smetanová omáčka dělaná z pasty z kešu ořechů, máku, khoyi, kokosem, smetany, s máslovo-šafránovou příchutí. Jemné a sladké jídlo.

Chicken Korma

Thick creamy sauce with butter-saffron flavour made from cashew nut paste, poppy seeds, Khoy, and coconut cream. Delicate and sweet food.

 

15. Kuřecí Hyderabadské Korma 185,-

Speciální jídlo z Hyderabady (město v Indii). Kuřecí kousky z tandoori kotle plus jemná omáčka s rajčaty, pastou z kešu ořechů, kokosu a příchutí máty.

Hyderabad Chicken Korma

Special food from Hyderabad (city in India). Tandoori chicken pieces with delicate sauce from tomatoes, cashew nut paste, coconut and mint.

 

16. Kuřecí Vindaloo - 195,-

Vindaloo je jídlo, které pochází od Indů z Portugalska. Velmi pálivý pokrm s ostrým kořením, octem a rajčaty, má sladko-kyselou chuť. (ostrost pokrmu si můžete zvolit - od jemně pálivého, přes pálivý až velmi pálivý)

Chicken Vindaloo

Vindaloo is a dish that originates from Indians living from Portugal. Very hot dish with sharp spices, vinegar and tomato, it has sweet-sour taste. (sharpness can be modificated - from delicately spicy, through hot to very hot).

 

17. Kuřecí Mandras - 180,-

Velmi oblíbené jídlo v jižní Indii. Bohatá chuť připravená z chilly, tamarindu, rajčat a šťávy z cibule. (ostrost pokrmu si můžete zvolit - od jemně pálivého, přes pálivý až velmi pálivý)

Chicken Mandras

Very popular dish in South India. Rich flavor of chili, tamarind, tomato and onion juice (sharpness can be modificated - from delicately spicy, through hot to very hot).

 

18. Kuřecí Kari - 175,-

Vykoštěné kuřecí kousky ve vývaru s rajčaty a orestovanou cibulkou, indickým kořením, dochucené smetanou.

Chicken Curry

Boneless chicken pieces in broth with tomatoes, fried onions, and spices, with cream on the top.

 

19. Kuřecí na mangu - 185,-

Kuřecí na mangu je velice oblíbený indický pokrm v Německu. Kousky kuřecích prsíček vařené s rajčaty, pastou z kešu ořechů a pyré z čerstvého manga,

obohacené kořením.

Mango Chicken

Mango Chicken is a very popular Indian dish in Germany. Pieces of chicken breast cooked with tomatoes, cashew nut paste and fresh mango puree, enriched with spices.

 

20. Kuřecí Jalfrezi - 178,-

Kuřecí kousky s červenou cibulkou, paprikou a zeleninou vařené ve speciální ostro-kyselé omáčce. (ostrost pokrmu si můžete zvolit - od jemně pálivého, přes pálivý až velmi pálivý)

Chicken Yalfrezi

Chicken with red onion, peppers and vegetables cooked in a special sharp-sour sauce (sharpness can be modificated - from delicately spicy, through hot to very hot).

 

21. Kuřecí Kadai  - 175,-

kuřecí kousky s paprikou, rajčaty, cibulkou, celým koriandrem, kmínem, v cibulovo-tomatové omáčce dochucené koriandrem

Chicken Kadai

chicken pieces with peppers, tomatoes, onions, whole coriander, cumin, in onion-tomato sauce seasoned with coriander.

 

22. Kuřecí Palak - 175,-

kuřecí kousky s čerstvým špenátem vařené s česnekem, zázvorem, kmínem, fenugreekem, dochucené speciální indickou smetanou a desu ghee (speciální indické máslo)

Chicken Palak

chicken pieces with fresh spinach cooked with garlic, ginger, cumin, fenugreek, seasoned with a special Indian cream and desu ghee (special Indian butter).

 

23. Česnekové kuřecí - 178,-

kousky kuřecích prsou vařené s česnekem, orestovanou cibulkou, garam masalou, rajčaty, cibulkou a pastou z kešu ořechu, dochuceno česnekem

Garlic Chicken

chicken breast pieces cooked with garlic, roasted onions, garam masala, tomatoes, onions and cashew nut paste, seasoned with garlic.

 

24. Kuře Fenugreek - 176,-

marinované kuřecí kousky s česnekem a zázvorovou pastou, koriandrem, garam masalou, naložené přes noc a potom vařené v tomatovo-cibulové omáčce s pastou z kešu ořeku a fenugreek ("řecké seno")

Fenugreek Chicken

marinated chicken pieces with garlic and ginger paste, coriander, garam masala, marinated overnight and then cooked in a tomato-onion sauce with cashew nut paste and fenugreek.

 

 


Vepřové pokrmy / Pork Dishes


 

25. Máslové vepřové - 185,-

vepřové kousky v krémové rajčatové omáčce, s pastou z kešu ořechů, ochucené na slunci sušeným fenugreekem, zázvorem a zeleným kardamonem, nakonec dochucené máslem a smetanou

Butter Pork

pork chunks in a creamy tomato sauce with a cashew nut paste, flavored with sun-dried fenugreek, ginger and green cardamom, with butter and cream on the top.

 

26. Vepřové Mango - 190,-

vařené kousky vepřového masa v jemné rajčatové omáčce, s pastou z kešu ořechů a mangovým pyré, obohacené kořením s výraznou chutí

Mango Pork

pieces of pork cooked in a light tomato sauce with a cashew nut paste and mango puree, with distinctive spicy flavor.

 

27. Vepřová Korma - 185,-

vařené vepřové kousky v krémové omáčce z kešu ořechů, mákem, khoyoou, kousky kokosu, smetanou, máslem a šafránovou příchutí.

Tento pokrm je velmi jemný a lehký.

Pork Korma

pork pieces cooked in a creamy sauce of cashew nuts, poppy seeds, khoyoou, coconut, cream, with butter and saffron flavor.

This dish is very mild and light.

 

28. Vepřové Vindaloo - 195,-

velmi ostrý sladko-kyselý pokrm - vepřové kousky vařené v rajčatovo-cibulovém vývaru s ostrým kořením, octem a brambory.

(ostrost pokrmu si můžete zvolit - od jemně pálivého, přes pálivé až velmi pálivé)

Pork Vindaloo

very hot sweet and sour dish - pork pieces cooked in a tomato-onion sauce with hot spices, vinegar and potatoes (sharpness can be modificated - from delicately spicy, through hot to very hot).

 

29. Vepřové Mandras 178,-

Tento pokrm je velmi oblíbený v jižní Indii. Bohatá chuť vepřového masa připravená z chilly, tamarindu, rajčat a šťávy z cibule. (pálivost pokrmu si můžete zvolit - od jemně pálivého, přes pálivé až velmi pálivé)

Pork Mandras

This dish is very popular in Southern India. The rich flavor of pork prepared with chilli, tamarind, tomato and onion sauce (sharpness can be modificated - from delicately spicy, through hot to very hot).

 

30. Vepřové Jalfrezi - 179,-

vepřové kousky s červenou cibulkou, paprikou a zeleninou vařené ve speciální ostro-kyselé omáčce. (ostrost pokrmu si můžete zvolit - od jemně pálivého, přes pálivý až velmi pálivý)

Pork Yalfrezi

pork pieces with red onion, peppers and vegetables cooked in a special sharp-sour sauce (sharpness can be modificated - from delicately spicy, through hot to very hot).

 

31. Vepřové Kadai - 176,-

vepřové kousky s paprikou, rajčaty, cibulkou, celým koriandrem, kmínem, v cibulovo-tomatové omáčce dochucené koriandrem

Pork Kadai

pork pieces with peppers, tomatoes, onions, whole coriander, cumin in tomato sauce seasoned with coriander.

 

32. Vepřový Rogan - 179,-

tento velice známý pokrm pochází z regionu Kashmir, vepřové kousky jsou vařeny speciálním způsobem, používá se výjimečné a exotické koření, jako např. muškátový květ, fenykl a asafoetida ("čertovo lejno")

Pork Rogan

this well-known dish comes from the Kashmir region, pork pieces are cooked in a special way, seasoned with rare and exotic spices, for example. mace, fennel and asafetida ("devil's dung").

 

33. Vepřové s česnekem - 180,-

vepřové kousky vařené s česnekem, orestovanou cibulkou, garam masalou, rajčaty, cibulkou a pastou z kešu ořechu, dochucené česnekem

Pork with Garlic

pork pieces cooked with garlic, roasted onions, garam masala, tomato, onion and cashew nut paste, seasoned with garlic.

 

34. Vepřový Palak - 175,-

vepřové kousky s čestvým špenátem vařené s česnekem, zázvorem, kmínem, fenugreekem, dochucené speciální indickou smetanou a deshi ghee (speciální indické máslo)

Pork Palak

pork pieces cooked with fresh spinach, garlic, ginger, cumin, fenugreek, topped with cream and a special Indian deshi ghee (special Indian butter).

 

35. Vepřové Kari - 178,-

vepřové kousky ve vývaru s rajčaty a orestovanou cibulkou, indickým kořením, dochucené smetanou

Pork Curry

Pork pieces in sauce with tomatoes and fried onions, spices, with cream on the top.

 


Jehněčí na různé způsoby / Lamb Dishes


 

36. Jehněčí Rogan Josha - 220,-

Tenhle delikátní pokrm pochází z oblasti Kashmir. Je velice známý díky použití speciálního a exotického koření jako je mák, bobkový list, muškátový ořech, hřebíček, fenykl a assafetida ("čertovo lejno")

Rogan Josh´s Lamb

This delicate dish comes from the Kashmir region. It is well-known for its use of special and exotic spices like poppy seeds, bay leaf, nutmeg, cloves, fennel and assafetida ("devil's dung").

 

37. Máslové jehněčí - 222,-

jehněčí kousky v krémové rajčatové omáčce, s pastou z kešu ořechů, ochucené na slunci sušeným fenugreekem, zázvorem a zeleným kardamonem, nakonec dochucené máslem a smetanou

- pokrm obsahuje indicko-thali položky - Thali není jméno receptu, je to jméno tradičního indického talíře, na kterém se servírují různé druhy jídla rozdílné chuti.

Butter Lamb

lamb pieces in a creamy tomato sauce with a cashew nut paste, seasoned with sun-dried fenugreek, ginger and green cardamom, with butter and cream on the top.

- Dish includes Indian-thali items - Thali is not a recipe but the name of traditional Indian plate, which are served various kinds of different sauces and dishes.

 

38. Jehněčí Mango - 225,-

kousky jehněčího masa v jemné rajčatové omáčce, s pastou z kešu ořechů a mangovým pyré, obohacené kořením s výraznou chutí

Mango Lamb

pieces of lamb in light tomato sauce with a cashew nut paste and mango puree, enriched with a distinctive spices.

 

39. Jehněčí Korma 218,-

kousky jehněčího masa v krémové omáčce z kešu ořechů, mákem, khoyoou, kousky kokosu, smetanou, máslem a šafránovou příchutí.

Tento pokrm je velmi jemný a lehký.

Lamb Korma

pieces of lamb in a creamy sauce of cashew nuts, poppy seeds, khoyoou, coconut, cream, with butter-saffron flavor.

This dish is very mild and light.

 

40. Jehněčí Vindaloo - 230,-

velmi ostrý sladko-kyselý pokrm - kousky jehněčího masa vařené v rajčatovo-cibulovém vývaru s ostrým kořením, octem a brambory.

(ostrost pokrmu si můžete zvolit - od jemně pálivého, přes pálivý až velmi pálivý)

Lamb Vindaloo

very hot sweet and sour dish - lamb pieces cooked in a tomato-onion sauce with hot spices, vinegar and potatoes (sharpness can be modificated - from delicately spicy, through hot to very hot).

 

41. Jehněčí Madras - 218,-

Tento pokrm je velmi oblíbený v jižní Indii. Bohatá chuť jehněčího masa připravená z chilly, tamarindu, rajčat a šťávy z cibule. (ostrost pokrmu si můžete zvolit - od jemně pálivého, přes pálivý až velmi pálivý)

Lamb Madras

This dish is very popular in Southern India. The rich flavor of lamb prepared with chilli, tamarind, tomato and onion sauce (sharpness can be modificated - from delicately spicy, through hot to very hot).

 

42. Jehněčí Jalfrezi - 220,-

kousky jehněčího masa s červenou cibulkou, paprikou a zeleninou vařené ve speciální ostro-kyselé omáčce. (ostrost pokrmu si můžete zvolit - od jemně pálivého, přes pálivý až velmi pálivý)

Lamb Yalfrezi

lamb pieces with red onion, peppers and vegetables cooked in a special sharp-sour sauce (sharpness can be modificated - from delicately spicy, through hot to very hot).

 

43. Jehněčí Kadai - 218,-

kousky jehněčího masa s paprikou, rajčaty, cibulkou, celým koriandrem, kmínem, v cibulovo-tomatové omáčce dochucené koriandrem

Lamb Kadai

pork pieces with peppers, tomatoes, onions, whole coriander, cumin in tomato sauce seasoned with coriander.

 

44. Jehněčí s česnekem - 220,-

kousky jehněčího masa vařené s česnekem, orestovanou cibulkou, garam masalou, rajčaty, cibulkou a pastou z kešu ořechu, dochucené česnekem

Lamb with Garlic

pork pieces cooked with garlic, roasted onions, garam masala, tomato, onion and cashew nut paste, seasoned with garlic.

 

45. Jehněčí Palak - 215,-

kousky jehněčího masa s čestvým špenátem, vařené s česnekem, zázvorem, kmínem, fenugreekem, dochucené speciální indickou smetanou a deshi ghee (speciální indické máslo)

Lamb Palak

lamb pieces with fresh spinach cooked with garlic, ginger, cumin, fenugreek, seasoned with a special Indian cream and desu ghee (special Indian butter).

 

46. Jehněčí Kari - 215,-

ko usky jehněčího masa ve vývaru s rajčaty a orestovanou cibulkou, indickým kořením, dochucené smetanou

Lamb Curry

Lamb pieces in sauce with tomatoes and fried onions, spices, with cream on the top.

 


Pokrmy s mořskými plody / SEAFOOD DISHES


 

47. Kalkatská ryba na kari - 195,-

Tento pokrm pochází ze západního Bengálu, který je znám díky rybím pokrmům s kari.

- vykoštěná ryba je vařena se speciálním kořením a nakonec dochucena hustým vývarem

Calcutta fish curry

This dish comes from Western Bengal region, which is known for fish curry.

- Boneless fish is cooked with special spices and at the end seasoned with thick broth

 

48. Rybí Korma - 198,-

losos - vařený v husté krémové omáčce vyrobené z kešu ořechů, máku, khoyi, kokosu, smetany a másla, s šafránovou příchutí

Velmi jemný pokrm.

Fish Korma

salmon - cooked in a thick creamy sauce made from cashew nuts, poppy seeds, Khoy, coconut, cream and butter, seasoned with saffron

Very mild dish.

 

49. Krevetové Vindaloo - 240,-

Tato specialita pochází z Goa. Krevaty se vaří v jemně štiplavém základu Masala, se speciálním kořením, nakonec se přidává speciální ingredience původem z Portugalska. (ostrost pokrmu si můžete zvolit - od jemně pálivého, přes pálivý až velmi pálivý)

Shrimp Vindaloo

This specialty comes from Goa. Shrimps are boiled in lightly acrid base Masala, with special spices, at the end the special Portugeese ingredients are added (sharpness can be modificated - from delicately spicy, through hot to very hot).

 

50. Krevetový Madras - 230,-

Tento pokrm je velmi oblíbený v jižní Indii. Bohatá chuť krevet připravená z chilly, tamarindu, rajčat a šťávy z cibule. (ostrost pokrmu si můžete zvolit - od jemně pálivého, přes pálivý až velmi pálivý)

Shrimp Madras

This dish is very popular in Southern India. The rich flavor of shrimps prepared with chilli, tamarind, tomato and onion sauce (sharpness can be modificated - from delicately spicy, through hot to very hot).

 

51. Krevetové Kadai - 235,-

krevety s paprikou, rajčaty, cibulkou, celým koriandrem, kmínem, v cibulovo-tomatové omáčce dochucené koriandrem

Shrimp Kadai

shrimps with peppers, tomatoes, onions, whole coriander, cumin in tomato sauce seasoned with coriander.

 

52. Krevetové Jalfrezi - 230,-

krevety s červenou cibulkou, paprikou a zeleninou vařené ve speciální ostro-kyselé omáčce. (ostrost pokrmu si můžete zvolit - od jemně pálivého, přes pálivý až velmi pálivý)

Shrimp Yalfrezi

shrimps with red onion, peppers and vegetables cooked in a special sharp-sour sauce (sharpness can be modificated - from delicately spicy, through hot to very hot).

 

53. Krevetová Korma - 230,-

krevety v krémové omáčce z kešu ořechů, mákem, khoyoou, kousky kokosu, smetanou, máslem a šafránovou příchutí.

Tento pokrm je velmi jemný a lehký.

Shrimp Korma

shrimps in a creamy sauce of cashew nuts, poppy seeds, khoyoou, coconut, cream, with butter-saffron flavor.

This dish is very mild and light.

 


Biryani


 

původně pokrm z Paříže - do Indie se dostal přes Afgánistán. Biryani je pokrm založený na basmati rýži a mase - to se vždy dává dohromady na pánev a speciálně ochutí.

dish originally from Paris - it came to India through Afghanistan. Biryani is a dish based on basmati rice and meat - it is prepared and seasoned together on a pan.

 

54. Kuřecí Biryani - 195,-

Toto je dokonalá a chutná kombinace kuřecího Tikka, speciální basmati rýže a hustého vývaru. Aromatický pokrm ochucený mákem, hřebíčkem, bobkovým listem, šafránem, zeleným kardamonem, mátou, jogurtem, skořicí a šafránový mlékem, které je rozpuštěné na povrchu.

Chicken Biryani

This is a perfect and delicious combination of chicken Tikka, special basmati rice and a thick broth. Aromatic dish flavored with poppy seeds, cloves, bay leaf, saffron, green cardamom, mint, yogurt, cinnamon and saffron milk on the top.

 

55. Jehněčí Biryani - 230,-

Tento pokrm je velice známý v Bombaji. Kousky jehněčího masa se vaří dohromady s basmati rýží v hustém vývaru, aromatický pokrm ochucený mákem, hřebíčkem, bobkovým listem, šafránem, zeleným kardamonem, mátou, jogurtem, skořicí a šafránový mlékem, které je rozpuštěné na povrchu.

Lamb Biryani

This dish is very famous in Mumbai. Pieces of lamb are prepared with basmati rice in a thick broth, it is spicy dish flavored with poppy seeds, cloves, bay leaf, saffron, green cardamom, mint, yoghurt, cinnamon and saffron milk on the top.

 

56. Vepřové Biryani - 230,-

kostky vepřového masa se vaří na mírném ohni s basmati rýží,k cibulkou, rajčaty, jogurtem, čerstvými domácími bylinkami a nakonec se dochutí máslem, šarfánem a čerstvou mátou

Pork Biryani

pork pieces are prepared on low heat with basmati rice, onions, tomatoes, yogurt, fresh homegrown herbs and finally finished with butter, safron and fresh mint.

 

57. Krevetové Biryani - 240,-

krevety a basmati rýže s garam masalou, zeleným kardamonem, jogurtem, čestvou mátou a šafránovou smetanou, která je rozpuštěná na povrchu celého jídla

Shrimp Biryani

shrimps and basmati rice with garam masala, green cardamom, yogurt, fresh mint and saffron cream ladelled on the surface of the meal

 


Thali


 

58. Jehněčí Thali - 250,-

- obsahuje: 1. Jehněčí na kari - jehněčí kousky na cibulce v tomatovém vývaru se speciálním kořením.

2. Zeleninový mix - brokolice, květák, karotka a zelené fazolky vařené v hustém vývaru

3. Čočková Masala - žlutá čočka s česnekem, krájenými rajčaty, cibulkou, dochucená smetanou

4. Okurková Raita - okurka s jogurtem a orestovanými kmínovými semínky

5. Mix Picke - indický speciální mix

Lamb Thali

- Includes: 1. lamb curry - lamb pieces with onions in a tomato broth with special spices.

2. Vegetable mix - broccoli, cauliflower, carrots and green beans cooked in a thick broth

3. Lentil Masala - yellow lentil with garlic, chopped tomatoes, onions, seasoned with cream

4. Cucumber Raita - cucumber with yogurt and roasted caraway seeds

5. Mix Pick - Indian special mix

 

59. Kuřecí Thali - 220,-

- obsahuje: 1. Kuřecí kari - kousky kuřecího masa s kari kořením a smetanou

2. Zeleninový mix - brokolice, květák, karotka a zelené fazolky vařené v hustém vývaru

3. Čočková Masala - žlutá čočka s česnekem, krájenými rajčaty, cibulkou, dochucená smetanou

4. Okurková Raita - okurka s jogurtem a orestovanými kmínovými semínky

5. Mix Picke - indický speciální mix

Chicken Thali

- Includes: 1. Chicken curry - chicken pieces with curry and cream

2. Vegetable mix - broccoli, cauliflower, carrots and green beans cooked in a thick broth

3.Lentil Masala - yellow lentil with garlic, chopped tomatoes, onions, seasoned with cream

4. Cucumber Raita - cucumber with yogurt and roasted caraway seeds

5. Mix Pick - Indian special mix

 

60. Zeleninové Thali - 200,-

obsahuje: 1. Palak Paneer - sýr Tofu vařený ve speciálním špenátovém pyré a domácí směsí koření, dochucený česnekem

2. Zeleninový mix - brokolice, květák, karotka a zelené fazolky vařené v hustém vývaru

3. Čočková Masala - žlutá čočka s česnekem, krájenými rajčaty, cibulkou, dochucená smetanou

4. Mix Picke - indický speciální mix

Vegetable Thali

- Includes: 1. Palak Paneer - fresh white cheese prepared in a special spinach puree and homemade spice mix, flavored with garlic

2. Vegetable mix - broccoli, cauliflower, carrots and green beans cooked in a thick broth

3.Lentil Masala - yellow lentil with garlic, chopped tomatoes, onions, seasoned with cream

4. Mix Pick - Indian special mix

 


Tandoori speciality / Tandoori Specialties


  

Tandoori není jméno receptu, ale kuchařské metody. Tandoor je hliněná pec, ve které se rozdělá oheň. Marinované maso (kuřecí, jehněčí, krevety, ryby...) se rozloží na stěny tohoto hrnce a v tomto extrémně horkém prostředí se pečou a udí zároveň. Všechny pokrmy, které se připravují v tandoori peci se podávají s různými omáčkami (např. mátovou nebo tandoori omáčkou)

Tandoori is not a recipe but cooking method. Tandoor is a clay oven in which you burn a fire. Marinated meat (chicken, lamb, shrimp, fish ...) are spread over the walls of this oven and in this extremely hot air they are baked and smoked at the same time. All dishes prepared in the tandoori oven are served with different sauces (eg. mint or tandoori sauce)

 

61. Tandoori Kuře - 180,-

marinovaná kuřecí stehna (naložená přes noc v česneku a zázvorové pastě, zeleném kardamonem, garam masale a koriandrovém prášku), opečené v tandoori kotli

Tandoori Chicken

marinated chicken thighs (marinated overnight in garlic and ginger paste, green cardamom, coriander and garam masala powder) baked in tandoori oven

 

62. Tandoori Šašlik Mix - 190,-

marinované kousky kuřete (naložené přes noc), kostičky papriky, rajčata a cibule, s česnekem, zázvorem, jogurtem s indickým kořením - to vše restované v tandoori kotli

Tandoori Shashlik Mix

overnight marinated chicken, pieces of pepper, tomatoes and onion with garlic, ginger, yoghurt and Indian spices - all roasted in the tandoori oven

 

63. Kathmandu Malai Kebab - 190,-

marinované kousky kuřecích prsou (naložené přes noc) ve velmi jemné omáčce, která obsahuje jogurt, zelený kardamon, pastu z kešu ořechů a indické bylinky - to vše restované v tandoori kotli

Kathmandu Malai Kebab

overnight marinated chicken breast in a light sauce that contains yogurt, green cardamom, cashew nut paste and Indian herbs - all roasted in the tandoori oven

 

64. Kuřecí Tikka - 185,-

kousky kuřecích prsou (vykostěné) marinované přes noc v jogurtu, zázvoru, česneku a tandoori masale, poté restované v tandoori kotli

Chicken Tikka

boneless chicken breast marinated overnight in yogurt, ginger, garlic and tandoori masala then roasted in the tandoori oven

 

65. Kathmandu Tandoori Mix - 250,-

všechny složky tandoori jsou servírovány na jednom talíři - kombinace Tandoori kuřete, kuřecího Tikka, Kathmandu Malai Kebabu, Seekh Kebabu a Tandoori krevet

Kathmandu Tandoori Mix

all tandoori ingredients served on one plate - a combination of Tandoori Chicken, Chicken Tikka, Kathmandu Malai Kebab, Seekh Kebab and Tandoori shrimps

 


Zeleninové pokrmy / Vegetable Dishes


 

66. Malai Kofta - 250,-

lehce osmažené noky z bramborového těsta smíchaného s indickým sýrem a sušeným ovocem, servírované s tradičním smetanovým vývarem

Malai Kofta

lightly fried dumplings made of potato dough mixed with Indian cheese and dried fruits, served with traditional creamy sauce

 

67. Chana Masala - 145,-

ochucená cizrna vařená v tomatovo-cibulovém vývaru, dochucená zeleným koriandrem

Chana Masala

seasoned chickpeas cooked in a tomato-onion broth, seasoned with cilantro

 

68. Zeleninový mix - 140,-

mix čerstvé zeleniny v tomatovo-cibulovém vývaru s vybraným kořením, zázvorem a koriandrem

Vegetable mix

fresh vegetable mix in a tomato-onion broth with selected spices, ginger and coriander

 

69. Zeleninové Vindaloo - 145,-

velice pálivý pokrm s příchutí ostrého koření, citrónu a brambor

Vegetable Vindaloo

very hot dish with potatoes seasoned with hot spices and lemon

 

70. Zeleninová Korma - 145,-

jemná smetanová korma s nádechem šafránu se vaří z pasty z kešu ořechů, máku, khoyi, kokosu, smetany a másla

Vegetable Korma

delicate creamy korma with a hint of saffron is prepared from a paste of cashew nuts, poppy seeds, Khoy, coconut, cream and butter

 

71. Palak Paneer - 160,-

tofu sýr vařený ve špenátovém pyré se směsí domácího koření, dochucený česnekem

Palak Paneer

fresh white cheese prepared in spinach puree with a home spice mix, seasoned with garlic

 

72. Palak Kofta - 145,-

domácí sýrové nugetky opečené dozlatova v tradičním smetanovém vývaru s čestvým špenátem

Palak Kofta

homemade cheese nuggets fried with golden crust in traditional creamy broth with fresh spinach

 

73. Kadai Paneer - 160,-

prudce opečené kousky papriky, rajčat a cibule s koriandrem, kmínem v tomatovo-rajčatovém vývaru s kasoori methi

Kadai Paneer

stir fried peppers, tomatoes and onions with cilantro, cumin seeds in a tomato broth with kasoori methi

 

74. Paneer Tikka Masala - 160,-

indický sýr vařený s čestvou cibulkou, rajčaty, pastou z kešu ořechů a smetanou, s přidaným zeleným a černým kardamonem, bobkovým listem, muškátovým květem a garam masalou

Paneer Tikka Masala

fresh white cheese prepared with fresh onions, tomatoes, paste of cashew nuts, cream, green and black cardamom, bay leaf, nutmeg and garam masala

 

75. Paneer Pasanda - 160,-

tofu sýr vařený s rajčaty a pastou z kešu ořechů, vývar je dochucen smetanou a máslem

Paneer Pasanda

fresh white cheese prepared with tomatoes and cashew nut paste, sauce is seasoned with cream and butter

 

76. Shahi Paneer - 160,-

kousky tofu sýra vařené s rajčaty, pastou z kešu ořechů, do vývaru se přidává garam masala, koriandr, smetana, máslo a kasoori methi

Shahi Paneer

fresh white cheese prepared with tomatoes, cashew nut paste, the sauce is seasoned with garam masala, coriander, cream, butter and kasoori methi

 

77. Houbová Mutter Masala - 140,-

zelený hrášek a čerstvé houby vařené s cibulkou, rajčaty, pastou z kešu ořechů a smetanou, dochucené zeleným a černým kardamonem, hřebíčkem, muškátovým ořechem, bobkovým listem, garam masalou a smetanou

Mushroom Mutter Masala

green peas and fresh mushrooms prepared with onions, tomatoes, cashew nut paste and cream, seasoned with green and black cardamom, cloves, nutmeg, bay leaf, garam masala and cream

 

78. Dal Masala - 145,-

výběrová žlutá čočka vařená s cibulkou, rajčaty a kmínem, dochucená česnekem a zeleným koriandrem.

Dal Masala

fine yellow lentil cooked with onions, tomatoes and cumin, seasoned with garlic and cilantro.

 


PŘÍLOHY / Side Dishes


 

RÝŽE / RICE

 

79. Basmati Rýže - 45,-

vařená indická rýže

Basmati Rice

Indian cooked rice

 

80. Džíra rýže - 45,-

vařená basmati rýže s římským kmínem

Jeera Rice

basmati rice cooked with cumin

 

81. Matar Pulao - 50,-

basmati rýže vařená se zeleným hráškem, zeleným kardamonem a bobkovým listem

Matar Pulao

basmati rice cooked with green peas, green cardamom and bay leaf

 

NAAN (indický chléb - placka z bílé mouky pečená v tandoori kotli) / NAAN (Indian bread - flat white bread baked in tandoori oven)

 

82. Obyčejná placka - 35,-

Common Naan

 

83. Máslová placka (potřená máslem) - 45,-

Butter Naan (with butter)

 

84. Česneková placka (potřená česnekem) - 49,-

Garlic Naan (with garlic)

 

85. Pešavárská placka - plněná placka kokosem, hrozinkami a ořechy - 49,-

Peshavar Naan - Naan stuffed with coconut, raisins and nuts.

 

PARANTHA

 

86. Lachha Parantha - vícevrstvý indický chléb - 45,-

Lachha Parantha - a multi-layered Indian flat bread

 

87. Bramborová Parantha - bílý indický chléb plněný bramborami a indickým kořením - 50,-

Potato Parantha - Indian flat white bread stuffed with potatoes and spices

 

88. Sýrová Parantha - bílý indický chléb plněný směsí sýra a brambor - 55,-

Cheese Parantha - Indian flat white bread stuffed with a mixture of cheese and potatoes

 

89. Masová Parantha - bílý indický chléb plněný kořeněnou směsí mletého jehněčího masa - 55,-

Keema Parantha - Indian flat white bread stuffed with a spicy mixture of minced lamb

 

RAITA

90. Okurková Raita - bílý jogurt s čerstvě nastrouhanou okurkou a indickým kořením - 45,-

Cucumber Raita - yoghurt with freshly grated cucumber and spices

 

INDICKÉ PICKLE / INDIAN PICKLES

 

91.Tamarindové Chutney - směs tamarindu, fenyklu, cukru a tradičního indického koření - 10,-

Tamarind Chutney - a mix of tamarind, fennel, sugar and traditional Indian spices

 

92. Mango Chutney - sladko-kyselý mix ochucovadel s mangem - 10,-

Mango Chutney - sweet and sour mix with mango

 

93. Mix Pickle - kořeněná nakyselo naložená zelenina - 20,-

Pickle Mix - Spicy sour vegetable pickles

 

 

Kontakt

Vojtěšská 241/9, Praha 

restauracekathmandu@gmail.com

Otevírací doba

po - čt 11:00-15:00 17:00-22:00
11:00-15:00 17:00-23:00
so 12:00-23:00, ne 12:00-22:00

Objednávky

Zavlejte nám a objednejte se.

Mobil: +420 777 620 276

X